Prijevremeni izbori u Zvorniku i Bratuncu: Birališta otvorena na vrijeme

Na zvorničkom području jutros su u sedam časova otvorena sva 74 biračka mjesta na kojima će glasači moći da biraju kandidata SNSD-a za gadonačelnika grada Zvornika Bojana Ivanovića.

Predsjednik Gradske izborne komisije (GIK) Zvornik Mustafa Arifović rekao je Srni da glasanje protiče bez većih problema.

On je dodao da je za prijevremene izbore za gradonačelnika Zvornika registrovano 53.830 birača, od kojih je 1.060 za glasanje poštom.

Jedini kandidat za ovu funkciju je Bojan Ivanović iz SNSD-a i koalicionih partnera, koji je aktuelni zamjenik gradonačelnika Zvornika, jer drugi politički subjekti nisu predložili svog kandidata.

-Sva 34 biračka mjesta na vanrednim izborima za načelnika opštine Bratunac jutros su otvorena na vrijeme, u sedam časo – izjavila je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) u ovom mjestu Ivana Milanović.

Milanovićeva je istakla da nije bilo nikakvih problema ni kašnjenja prilikom otvaranja birališta.
Vanredni izbori za načelnika opštine Bratunac održavaju se jer je 7. avgusta prošle godine na referendumu opozvan bivši načelnik Srđan Rankić.

Rankić učestvuje i na današnjim izborima kao nezavisni kandidat, a za funkciju načelnika kandidovao se i Lazar Prodanović iz SNSD-a.

Milanovićeva je navela da je na biračkom spisku ukupno 18.787 birača od kojih 16.972 mogu da glasaju na jednom od 32 redovna biračka mjesta.

Određena su i dva biračka mjesta za glasanje u odsustvu i lično, za one birače koji su se opredijelili za tu opciju, ali će im glasanje biti omogućeno na jednom od dva biračka mjesta određena za tu namjenu u Bratuncu.

Formirana su i dva mobilna tima za omogućavanje bolesnim i nepokretnim građanima da ostvare svoje biračko pravo.

Prema informaciji iz Policijske uprave Zvornik, u Policijskoj stanici Bratunac danas do 13 časova radiće referenti za izdavanje ličnih dokumenata i birači će moći da dobiju neki od identifikacionih dokumenata neophodnih za izlazak na izbore.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *