Pobratimila se Lovačka udruženja iz Ugljevika i Kidričeva

Lovačka udruženja “Dubrava” iz Zabrđa u Ugljeviku i slovenačko “Boris Kidrič” iz Kidričeva pobratimili su se sa na Lovačkoj večeri u Ugljeviku koje je okupilo više od 300 lovaca i ljubitelja lova.

Predsjednik Udruženja “Dubrave” Milan Lazić rekao je novinarima da udruženje postoji duže od tri decenije, da imaju 130 lovaca i gazduju lovištem od 5.500 hektara zamljišta koje obuhvata mjesne zajednice Donje Zabrđe, Gornje Zabrđe, Tutnjevac, Korenitu i Maleševce.

Ovo ugljevičko lovačko udruženje dobitnik je Povelje za unapređenje lovstva Lovačkog saveza Republike Srpske.

Lazić je zahvalio opštini Ugljevik za podršku, kao i svima koji pomažu ovo udruženje.

Predsjednik Udruženja iz Kidričeva Tomaš Debeljak rekao je da bratimljenje sa lovcima iz Zabrđa potvrđuje da nema granica, ni prepreka kada je riječ o prijateljstvu.

“Lovimo srne, fazane, lisice, kune i predatore, slično kao i naši pobratimi iz Ugljevika”, naveo je Debeljak i dodao da njihovo udruženje ima 45 lovaca.

Na lovačkoj večeri, koja je održana sinoć, priređena je i tombola sa nagradnim fondom od 5.000 KM, a lovačku pušku, kao glavnu nagradu, poklonio je načelnik Ugljevika Vasilije Perić.

Perić je istakao da opština Ugljevik i slovenačka opština Kidričevo njeguju bratske odnose i izrazio zadovoljstvo što se ta saradnja proširila i na lovačka udruženja.

On je zahvalio svim lovačkim udruženjima na teritoriji ove podmajevičke opštine jer se bave i očuvanjem životne sredine, a važna je turistička i rekreativna djelatnost.

Lovačkoj večeri prisustvovali su predstavnici Lovačkog udruženja “Susek” iz Srbije i udruženja u regiji.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *