Prijem za bratske i prijateljske gradove i opštine iz Srbije i Crne Gore /VIDEO/

U bijeljinskoj Gradskoj upravi juče je organizovan prijem za predstavnike bratskih i prijateljskih opština iz Crne Gore i južne srpske pokrajine – Kosova i Metohije, na kome je razgovaran o kulturnoj i ekonomskoj saradnji.

Gradonačelnik Bieljine Ljubiša Petrović, naveo je da Bijeljina tijesno sarađuje sa Crnogorskim opštinama Andrijevica i Nikšić, što se najbolje ogleda kroz humanitarnu aktivnost našeg grada, odnosno izdvajanju sredstava za freskopisanje manastira u Župi Nikšičkoj, te višeslojnu saradnju sa opštinama Gračanica i Goraždevac na Kosmetu.

Zahvalivši na pomoći koji grad Bijeljina izdvaja za freskopisanje manastira u opštini Nikšić, predsjednik ove lokalne zajednice istakao je značaj kulturološke, ali i ekonomske saradnje i povezivanja.

Narod RS i KiM je povezan posebnim vezama, jer nas veže ista muka –  sve on što ste vi prolazili godinama, mi još uvijek prolazimo, rekla je predsjednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić.

Gosti iz Crne Gore i sa Kosova i Metohije, čestitali su građanima Srpske 9. januar – Dan Republike, uz želje da se slavi što duže.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *