Prema podacima CIK-a vodi Dodik, iz PDP-a traže ponavljanje izbora /VIDEO/

Centralna izborna komisija BiH objavila je prve preliminarne rezultate izbora za predsjednika Republike Srpske, prema kojima vodi kandidat SNSD-a Milorad Dodik. Dodik je konačnu pobedu proglasio noćas u pola tri, dva sata pošto je to učinila kandidatkinja PDP-SDS Jelena Trivić.  

Prema prvim preliminarnim rezultatima CIK-a na osnovu obrađenih 81,91 odsto biračkih mjesta. Kandidat SNSD-a Milorad Dodik osvojio je 242.851 glas ili 48,80 odsto, dok je kandidatkinja PDP-a Jelena Trivić osvojila 212.452 glasa ili 42,69 odsto.   

Zanimljivo je bilo tokom izborne noći. Slavilo se i u štabu PDP-a   

Nakon što su funkcioneri PDP-a sinoć proglasili pobjedu svog kandidata za predsjednika Republike Srpske.  

Tokom noći pobedu je proglasio kandidat SNSD-a Milorad Dodik. Dodik je rekao da nije pobedio u Banjaluci, ali da jeste u Republici Srpskoj.  

Dan nakon izbora oglasili su se iz PDP-a. Partija demokratskog progresa ne priznaje poraz svog kandidata za predsjednika Republike Srpske Jelene Trivić i tražiće da, na bazi svih neregularnosti koje utvrdi, izbori budu ponovljeni, rečeno je danas na konferenciji za novinare ove stranke.  

Kada je riječ o preliminarnim rezultatima CIK-a a na osnovu 85,35 obrađenih biračkih mjesta, Željka Cvijanović (SNSD), kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, osvojila je 275.175 glasova, odnosno 52,87 odsto.  

Na drugoj poziciji je Mirko Šarović (SDS) sa 185.828 odnosno 35,7 odsto glasova. Podsjećamo, Šarović je još sinoć priznao izborni poraz i kazao kako nisu očekivali ovakav rezultat u Bijeljini. Danas iz SDS-a ipak poručuju da će ova stranka tražiti od CIK-a ponavljanje izbora u Doboju i na velikom broju biračkih mjesta u brojnim gradovima i opštinama zbog, kako kažu, neregularnosti.  


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *