Predviđeno da dionica Bijeljina-Rača bude u funkciji za dvije i po do tri godine /VIDEO/

Ovo je dobar dan za čitavu Republiku Srpsku, a posebno za ovaj kraj” rekao je danas na lokaciji pripremnih radova na izgradnji dionice auto-puta Bijeljina-Rača srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Predviđeno je ističe da ova dionica od 20 kilometara bude u funkciji za dvije i po do tri godine.

On je naveo da je pedviđeno da za 36 mjeseci ovih 20 kilometara puta bude spojeno na most preko Save koji će biti izgrađen, kao i na trasu od mosta do Kuzmina i petlju koja će ovdje biti izgrađena.

Izvođač radova na ovoj dionici  auto-puta je kompanija “Integral Inženjering”. Trasa auto-puta Bijeljina-Rača jedna je od najbitnijih na auto-putu Beograd-Sarajevo-Beograd, ističe direktor Auto puteva Srpske. 

Prilikom obilaska pripremnih radova na izgradnji ove dionice auto-puta, ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović napomenuo je da je ovo rezultat trilateralnog sporazuma između BiH – Srbije – Turske, u vezi sa izgradnjom auto-puta Beograd – Sarajevo – Beograd sa dionicom od Bijeljine do Rače, koja je ujedno dio dionice od Rače prema Banjaluci.

Resorni ministar u Vladi Srpske Nedeljko Ćorić zahvalio se zvaničnicima Srpske i Srbije na nesebičnom doprinosu realizaciji ovog velikog razvojnog projekta. Bez njihove pomoći kaže on ne bismo danas svjedočili jednom od najvećih infrastrukturnih poduhvata u istoriji Semberije, Majevice i ovog kraja Srpske.

Vlada Srpske je učinila sve da ovaj projekat funkcioniše, ovakvi veliki radovi generisaće i okupiti oko sebe ne samo velike kompanije nego i lokalne izvođače i davaoce usluga koji mogu da se uključe u ovakve poslove rekao je Milorad Dodik danas u Bijeljini. Ulažemo ozbiljan novac u razvoj Republike Srpske rekao je Dodik naglašavajući da Srpska uprkos nestabilnom okruženju, danas dobro stoji, te da su institucije stabilne.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *