U toku dvodnevni basket turnir /VIDEO/

Povodom obilježavanja slave Grada Bijeljina, manifestacija “Pantelinski dani” ponudila je sugrađanima ali i turistima bogat program ove godine, uz pregršt kulturno-zabavnih i sadržaja. Za ljubitelje košarke organizovan je basket turnir 3×3.

U Bijeljini se održava, sada već tradicionalni basket turnir. Već osmu godinu zaredom na Gradskom trgu snage odmjeravaju ekipe iz BiH, Srpske i regiona, a organizatori ističu da ne samo u sklopu Pantelinskih svečanosti, već tokom cijele godine intenzivno rade na popularizaciji ovog sporta.U petak, je održano takmičenje u juniorskoj konkurenciji, a prvog dana vikenda uslijedilo je nadmetanje seniorskih ekipa.

Iz godine u godinu sve je veće interesovanje za učešće na ovom turniru.

Organizatori ističu da se ovaj turnir nalazi u zvaničnom kalendaru FIBA 3×3 Asocijeacije, a jedan je i od oficijelnih turnira basket lige Republike Srpske. Za najbolje je obezbijeđen nagradni fond.

Basket 3×3 podrazumijeva sve vještine košarke, a ujedno je i najlakši način za približavanje mladih ovom sportu s obzirom da je oduvijek bio inspiracija mnogim velikim imenima svjetske košarke.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *