Predložen Nacrt zakona o ukidanju “bijelog hljeba” /VIDEO/

Nacrtom zakona o izmjeni Zakona o radnim odnosima u državnim organima, o kojem je danas započeta rasprava u Narodnoj skupštini Republike Srpske, sprečava se da izabrana lica po prestanku funkcije nastave dobijati platu.

Potrebno je ukinuti ukinuti neopravdanu privilegiju primanja plate po prestanku funkcije, takozvanog “bijelog hljeba”, stoji u Nacrtu zakona o izmjeni Zakona o radnim odnosima u državnim organima, koji je predložio Milan Petković i koji se našao pred poslanicima .

Prethodno vodila se žustra rasprava o Nacrtu zakona o posredovanju u prometu nepokretnosti.Tokom poslaničke rasprave koja je daleko odmakla od tačke dnevnog reda iz opozicionih redova moglo se čuti da se zdravstvo u Srpskoj raspada.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić upozorio je na malverzacije u vezi sa kupovinom poslovnog prostora u Trebinju za Fond zdravstvenog osiguranja, te naveo da bi neko za to trebao da odgovara.

Uslijedila su i ukazivanja na povredu poslovnika, a skupštinsko rukovodstvo je u nekoliko navrata opominjalo poslanike da se vrate temi i dnevnom redu sjednice.

Tokom rasprave, koja se odmakla od ove tačke dnevnog reda, Poslanik SNSD-a Ognjen Žmirić rekao je da nisu tačne tvrdnje poslanika SDS-a Nebojše Vukanovića da je nezakonito kupio određene nepokretnosti. On je dodao da je Vukanović izgubio brojne sudske sporove jer iznosi neprovjerene podatke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *