“Potrebno hitno izuzeće sudije Uzunović zbog njene pristrasnosti” /VIDEO/

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da cijeli svijet zna da je proces koji se vodi protiv njega pred neustavnim sudom farsa, kreirana jer su neki htjeli da raspakuju Dejton, a jedini problem na tom putu im je Srpska, koja je pokazala svoju odlučnost. U brojnim reakcijama koje pristižu na sudski proces koji se vodi protiv predsjednika Republike, danas iz Srpske poruka da je potrebno hitno izuzeće sudije Sene Uzunović zbog kako navode njene pristrasnosti.

Advokat Miljkan Pucar, koji pred Sudom BiH zastupa vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika Srpske” Miloša Lukića, rekao je Srni da bi u predmetima koji se vode protiv njegovog branjenika i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika trebalo da postupaju različite sudije, što za sada nije slučaj, te da je riječ o povredi krivičnog postupka.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Viktor Nuždić izjavio je da sudija Suda BiH Sena Uzunović ne može biti profesionalna i objektivna u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Jučerašnje ročište u Sudu BiH u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske pokazalo je da ova pravosudna institucija, po ocjeni ministra u Vladi Srpske Željka Budimira, postala prijeki sud gdje se samo formalno pokušava završiti suđenje.

Dekan Pravnog fakulteta u Banjaluci Željko Mirjanić ocijenio je da je proces pred sudskim organima BiH protiv predsjednika Republike Srpske politički, a ne pravosudni, ističući da je riječ o pravnom formalizmu.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić pozvao je pravosudne institucije BiH da sudiju Senu Uzunović, zbog kako je rekao njene ratne prošlosti, ukolone sa funkcija u pravosudnom sistemu, jer se samo tako kaže Ostojić može garantovati objektivnost i nepristrasnost u bilo kojem suđenju, a posebno predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *