Popović: Ne očekujem velike probleme u transportu robe i putnika /VIDEO/

Pandemija virusa korona  smanjila je transport robe i putnika u Srpskoj, pa se u ovim sektorima zbraja šteta. Gubici u sektoru prevoza tereta i putnika su veliki, pokazuju podaci ministarstva saobraćaja i veza RS.

U Sektoru teretnog prevoza gubici se kreću između 50 i 60 %, dok su u oblasti putničkog saobraćaja još dramatičniji  i do 80 %.

Govoreći o infrastrukturnim projektima u oblasti saobraćaja, resorni ministar je rekao da se realizuju planiranom dinamikom i da nisu obustavljani ni za vrijeme vanrednog stanja. Izgradnja mosta kod Gradiške odvija se predviđenom dinamikom, kao i radovi na koridoru 5C na dionici od Johovca do Rudanke gdje se radi na trasi puta i dvije petlje. 

Popović je naglasio da Srpska ima 106 kilometara dugu mrežu auto-puteva, plus šest kilometara koji su u izgradnji, te da se intenzivno radi na iznalaženju rješenja da se gradi auto-put od Vukosavlja ka Beogradu, što je ekonomski i nacionalni interes Republike Srpske.

Govoreći o restrukturisanju preduzeća Željeznice Republike Srpske, a koje ima za cilj stvaranje samoodrživog preduzeća, Popović je rekao da su do sada završene aktivnosti izmirenja obaveza prema radnicima i Republici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *