Podžić nije smijenjen, HDZ nije glasao /VIDEO/

Predstavnički dom Parlamentrane skupštine BiH nije smijenio ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića, koji je kršeći Zakon o odbrani BiH, jednostranom odlukom, odgodio zajedničku vojnu vježbu Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije na Manjači.

Odluku za smjenu Podžića, koju je 6. oktobra donio predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, podržalo je sedam poslanika, 20 ih je bilo protiv, dok poslanici HDZ-a BiH nisu glasali.

Oni su sjedili u sali, ali su ugasili monitore i izvukli kartice koje služe za prijavu prisustva na sjednici.

Poslanici Kluba SNSD-a i Srpskog kluba glasali su za smjenu Podžića, dok poslanici Kluba SDS-a, PDP-a i DNS-a nisu došli na sjednicu da podrže sankcionisanje kršenja Zakona koje je ministar odbrane napravio, što je Tegeltija i pojasnio obrazlažući svoju odluku o smjeni.

Prije glasanja o Podžićevoj smjeni, poslanik HDZ-a BiH Nikola Lovrinović tražio je da se predsjedavajući Savjeta ministara izjasni o njegovom prijedlogu da se oduka proširi i na smjenu ministra bezbjednosti Selme Cikotića i ministra inostranih poslova Bisere Turković.

Tegeltija je rekao da će o tome odlučiti ukoliko prijedlog dođe u Savjet ministara.

“Ukoliko budu ispunjeni uslovi za razrješenje, ja ću to učiniti”, rekao je Tegeltija.

Predsjedavajući Savjeta ministara je ponovio da nema ništa lično protiv Podžića, te da bi isto učinio da je bilo koji drugi ministar u pitanju.

Poslanici Kluba SDS-a, PDP-a i DNS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH nisu učestvovali u radu ovog doma, pa ni onda kada na dnevnom redu bude smjena ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića, rekao je predsjednik Kluba Mirko Šarović.

Šarović je takvo ponašanje objasnio time da se “i dalje pridržavaju zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske”.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *