Podrška Mićiću nevladinih organizacija romske zajednice /VIDEO/

Nevladine organizacije koje okupljaju pripadnike romske zajednice u Bijeljini potpisali su danas sporazum o saradnji sa strankom SDS Semberija koji je ocijenjen kao nastavak dosadašnje uspješne saradnje.

“Romska populacija je najbrojnija nacionalna manjina u Bijeljini, a mnogi od njih su u teškom materijalnom položaju, što ne bi trebao biti slučaj u 21. vijeku i naš cilj je da takve situacije postanu rijetkost”, rekao je predsjednik stranke Mićo Mićić.

Sporazum je potpisan sa Udruženjem “Romkinja” i Udruženjem građana za promociju obrazovanja Roma “Otaharin”.

“Zadovoljstvo mi je što smo potpisali sporazum sa dvije organizacije koje se bave problemom nacionalnih manjina, što je nastavak dosadašnje uspješne saradnje koja podrazumijeva pružanje pomoći u svim vidovima, obezbjeđivanje krova nad glavom, socijalne i zdravstvene zaštite, zaposlenja i podrške obrazovanju”, naveo je Mićić.

On je rekao da je Bijeljina, na čijem je čelu kao gradonačelnik, prethodnih desetak godina primjer dobre saradnje sa nevladinim organizacijama koje se bave problematikom nacionalnih manjina, posebno romske populacije.

“Sa ponosom možemo reći da smo prva lokalna zajednica koja ima otvorenu Kancelariju za nacionalne manjine i da naša želja nije da manjinski narodi budu ravnopravni, nego da budu u povlašćenom položaju u odnosu na većinski“, poručio je Mićić.

Ispred Udruženja “Otaharin” sporazum je potpisao izvršni direktor Dragan Joković koji je ocijenio da rješavanje problema romske zajednice prethodnih godina nije bilo lako, ali da se istrajalo i da su rezultati vidljivi.

“Veliku zahvalnost za to dugujemo gradonačelniku Mićiću koji je bio otvoren za naše ideje i postao primjer kako se poštuje civilni sektor, sarađuje sa nevladinim organizacijama i zbog toga će imati našu punu podršku u svom radu”, istakao je Joković.

U ime Udruženja “Romkinja” Sabira Hašimović je rekla da je Bijeljina grad koji zapošljava Rome i pruža im priliku da žive od svog rada, navodeći da su neke od njih i samohrane majke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *