Podrška firmi “Mega drvo” i turističkom projektu “Busija” na Majevici /VIDEO/

Prije gotovo dvije godine počela je izgradnja turističko rekreativnog kompleksa Busija na Mjavici kod Lopara.

Investitor ovog projekta koji za cilj ima oživaljavanje turizma i privrede, te zapošljavanje i ostanak stanovništva u ovom kraju  je vlasnik bijeljinske firme Mega drvo Svetozar Ostojić.

Do sada je urađeno mnogo toga, a kako bi ovaj centar koji će se prostirati na 44 hektara zemlje zasijao punim sjajem neophodno je izgraditi pristupnu saobraćajnicu do Busije.

Vlada Srpske je prepoznala ovaj projekat i za potrebe izgradnje turističko rekreativnog kompleksa, do sada dodijelila investitoru 37 dunuma zemlje bez naknade.

Za završetak gradnje pristupne saobraćajnice do Busije u dužini od 6 kilometara, potrebno je uložiti još oko 3,5 miliona maraka. Vlada će učiniti sve kako bi ova ideja u potpunosti zaživjela, poručili su resorni ministri u Vladi Srpske.

Podršku gradnji ovog turističkog kompleksa osim resornih ministarstva i Vlade Srpske, dale su lokalne zajednice koje gravitiraju ovom lokalitetu, pa je u izgradnju puta do sada uloženo oko 300.000 KM. Po 100.000 maraka uložili su opština Lopare, Grad Bijeljina i preduzeće Mega drvo.

Delegacija u kojoj su bili potpredsjednica Vlade, ministar saobraćaja i veza, pravobranilac Srpske i gradonačelnik Bijeljine, obišla je i pogone izvozno orjentisanog preduzeća Mega drvo, koje posluje u sektoru drvne industrije i zapošljava više od 300 radnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *