Vlada poklanja zemljište i finansira adaptaciju škole i zgrade urbanizma /VIDEO/

Bijeljina, drugi po veličini grad u Srpskoj, ima preduzetnički duh. Ovaj grad se od ruralne sredine razvio do regionalnog centra koji ima veliku podršku Republike za dalji napredak, poručila je potpredsjednica Vlade Srpske Srebrenka Golić, nakon sastanka sa čelnim ljudima grada Bijeljina.

Najavljena su nova ulaganja Vlade u Bijeljinu, a do kraja mjeseca počinje adaptacija zgrade urbanizma, koja je objekat pod zaštitom države.Golićeva je podsjetila da je prije dvije godine rekonstruisana i opremljena zgrada Gimnazije “Filip Višnjić”.

Važno je da svi poštujemo epidemiološke mjere, kako bi sačuvali i zaštitili živote i zdravlje ljudi jer to kada zaštitimo svi ovi projekti će rekla je Golićeva imati smisla. Golićeva je rekla da je Vlada prenijela na grad Bijeljina akcije preduzeća AD “Grad”.

To što je preduzeće “Grad” vraćeno u vlasništvo lokalne zajednice dodatno će pospješiti nastavak i razvoj poslovnih zona, kao i otvaranje slobodnih zona.

Projekat gasifikacije pratili smo i u prethodnom periodu rekla je Golićeva. Podsjeća da je u Bijeljini izgrađeno preko 300 kilometara primarne i sekundarne mreže, te da je projekat gasifikacije grada koštao preko 20 miliona KM. Investicionom i privrednom razvoju Bijeljine i Srpske doprinjeće izgradnja auto-puta.

Gradonačelnik Mićić je nakon sastanka izjavio da je, zahvaljujući odlukama Vlade Republike Srpske, u Bijeljini u toku realizacija mnogo projekata za bolji život građana

Da je saradnja grada Bijeljina sa Vladom Srpske intenzivirana kaže ministar saobraćaja i veza Đorđe Popović. Izgradnja auto-puta od Rače do Vukosavlja je dodaje najvažniji infrastrukturni projekat za Republiku Srpsku.

Delegacija je tokom posjete Bijeljini obišla i radove na izgradnji nove Autobuske stanice u gradu.  Kako je saopšteno izvršen je i prenos prava svojine zemljišta za potrebe realizacije ovog projekta.

Sve će biti propraćeno i izgradnjom moderne ulice i novog kružnog toka.

Svi projekti se užurbano realizuju i gotovo da se nigdje tako brzo ne radi i gradi kao u Bijeljini, konstatovao je Popović.

Grad Bijeljina je zaslužio posebno mjesto i podršku Vlade Srpske, poručili su resorni ministri nakon posjete Bijeljini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *