Počeo Međunarodni sajam “Banjaluka ekspo 2024” /VIDEO/

Moramo se osloniti na sopstvene snage i spremati za nove investicije, poručio je danas predsjednik Srpske Milorad Dodik otvarajući Međunarodni sajam privrede “Banjaluka Ekspo 2024”. Fundamentalni interes Srbije je jače povezivanje sa Republikom Srpskom i sa cijelim Balkanom s akcentom na ekonomiju i razvoj privrede, rekao je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović.

Veliki je izazov baviti se realnim sektorom, jer se cijeli svijet nalazi u haosu i problemima zbog recesije,kaže predsjednik Srpske i ističe da će vlasti Srpske osmisliti kako da pomognu domaćim privrednicima da prevaziđu probleme i održe poslovanje.

Velika su i očekivanja od foruma mađarskih i srpskih privrednika koji će uslijediti u petak u Banjaluci. Mađarska je podsjeća Milorad Dodik učinila mnogo na planu podrške ovdašnjim poljoprivrednicima, te da želi da ulaže u brojne, višemilionske projekte u Srpskoj, pa i one od kojih bi u konačnici trebalo da odustane Njemačka.

Srbija je zemlja partner sajma na kojem učestvuju predstavnici deset zemalja EU, kao i poslovnih delegacija iz Kine i Mađarske. Samo jaka Srbija može da bude adekvatna podrška Republici Srpskoj, što i jeste opredjeljenje rukovodstva Srbije poštujući Dejtonski sporazum, poručuje ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije.

Rečeno je i da Srpska nudi privredni ambijent i uslove koje ostali nemaju.

Međunarodni sajam privrede “Banjaluka Ekspo 2024” pokazuje da Republika Srpska postaje etablirano mjesto regionalnog dijaloga o ozbiljnim tamama važnim za razvoj privrede, kaže Staša Košarac.

Međunarodni sajam privrede “Banjaluka Ekspo 2024”, okupio je oko 300 izlagača iz regiona i svijeta.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *