Terzić: Sveta je obaveza očuvanje Srpske i njene bezbjednosti /VIDEO/

Sveta je obaveza sadašnjih i budućih generacija da predano rade na očuvanju Republike Srpske i bezbjednosti njenih građana, izjavio je danas načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić i izrazio vječnu zahvalnost poginulim pripadnicima policije za doprinos u stvaranju Srpske.

Policijska uprava Bijeljina obilježila je Dan policije Srpske, a tim povodom služen je parastos i odata počast svim poginulim pripadnicima policije, dok su na spomen-obilježje ispred zgrade Uprave položeni vijenci i cvijeće.

Terzić je rekao novinarima da je povodom Dana policije Republike Srpske, koji se proslavlja 4. aprila, Policijska uprava Bijeljina organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi kojoj se odazvao 71 njen pripadnik, održan je prijem za penzionisane pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ i za porodice poginulih, kao i Dan otvorenih vrata za najmlađe sugrađane.

Ratni komandant Četvrtog odreda Specijalne brigade policije Ratomir Draganić rekao je da su pripadnici MUP-a dali nemjerljiv doprinos u odbrani Republike Srpske, a veliki broj njih je u Odbrambeno-otadžbinskom ratu položio život za Srpsku i mir u kojem se danas živi.

“Nikad nisu bili veći udari na Republiku Srpsku, nevladine organizacije, strani faktori, samozvani međunarodni predstavnik u BiH, pokušavaju da je unište, ali mi saborci koji smo ostali živi i nova generacija, naši nasljednici, spremni smo da je, ako zatreba, branimo na sve moguće načine”, poručio je Draganić.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić čestitao je Dan policije i istakao da su pripadnici MUP-a dali ogroman doprinos za stvaranje Srpske i za život u slobodi.

“Danas je MUP jedina oružana sila u Republici Srpskoj koja je, pored toga što ima zadatak da štiti javni red i mir, sigurno prva na braniku zaštite srpskog naroda od bilo kog agresora”, ocijenio je Ostojić.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *