Hitno saopštenje austrijske policije: Vrlo vjerovatno je Danka na snimku

Austrijska policija se zvanično oglasila povodom snimka dvije žene sa djevojčicom koja liči na nestalu Danku Ilić. Snimak je u subotu napravio srpski državljanin na tramvajskoj stanici u Beču. Policija navodi da su članovi porodice dvogodišnje djevojčice izjavili da je na snimku najvjerovatnije ona.

Austrijska policija je na svom sajtu objavila saopštenje povodom nestanka dvogodišnje Danke Ilić i snimka koji je u Beču napravio srpski državljanin.

Bečka policija traži da se po nalogu javnog tužioca objavi snimak, kako bi se svi oni koji poznaju žene sa snimka i mjesto na kojem se nalaze, odnosno gdje se nalazi dijete, hitno javili policiji.

Informacije se mogu dati i bečkoj kriminalističkoj policiji na 01-31310-33800 ili u bilo kojoj policijskoj stanici, piše u saopštenju.

Prenosimo saopštenje austrijske policije u cjelosti:

“Dana 30. marta 2024. godine, srpski državljanin koji živi u Beču prijavio je srpskim vlastima sljedeće: Čovjek je bio u Prvom bečkom okrugu oko 20.00 časova kada je naišao na malo dijete u pratnji dvije odrasle žene na tramvajskoj stanici Šotenring. Pošto je uočio sličnost između djevojčice i skoro dvogodišnjeg djeteta nestalog u Srbiji, napravio je snimak ove tri osobe. On je snimak stavio na raspolaganje vlastima radi dalje istrage. Srpske vlasti su potom kontaktirale policiju u Austriji, pri čemu je istragu o sumnji na otmicu djece preuzela bečka kriminalistička policija.

Nakon što su rođaci nestale djevojčice pogledali slike, pretpostavili su da je vrlo vjerovatno da je riječ o djevojčici iz Srbije.”

U Srbiji se nastavlja istraga u vezi sa nestalom dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u Banjskom polju kod Bora.

Specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, tunel, podzemne kanale i šahte, šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se djevojčica tu nalazila.

Istovremeno, istraga se proširila i na Austriju, Interpol je raspisao žutu potjernicu. 

Djevojčica Danka Ilić ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Djevojčica se može prepoznati po visećoj bradavici na lijevom uhu i mladežu nepravilnog oblika i blago tamne boje na lijevoj podlaktici.

(RTS)


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *