Plate u prosvjeti biće povećane tri do pet odsto naredne godine /VIDEO/

Radnici u oblasti prosvjete i kulture od naredne godine mogu očekivati povećanje plata od pet i od tri odsto, izjavila je ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić, nakon sastanka ministrom za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informacionim društvom Srđanom Rajčevićem i predsjednikom Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Draganom Gnjatićem.

Plan je da se radnicima  u oblasti prosvjete i kulture plate do 1.000 KM povećaju za pet odsto, dok će onima sa primanjima iznad ovog iznosa to povećanje iznosi tri odsto.

Osim na ovaj način, plate radnicima u obrazovanju i kulturi biće povećane i putem smanjenja ukupne stope doprinosa, za 1,8 odsto na bruto platu, kažu predstavnici sindikata.

I u ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, informaciono društvo i visoko obrazovanje ističu da će ovo najavljeno povećanje plata značajno doprinjeti kućnim budžetima zaposlenih u ovom sektoru.

Ovo je četvrto povećanje plata u kontinuitetu, te pokazuje opredijeljenost Vlade da cijeni rad i zalaganje radnika u prosvjeti i kulturi, te da sve činimo kako bismo im stvorili što bolje uslove za rad i omogućili da budu adekvatno plaćeni kažu resorni ministri.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *