Biblioteka “Filip Višnjić”: Proslavljena krsna slava Sveti Jovan Zlatousti /VIDEO/

Narodna Biblioteka Filip Visnjić obilježila je danas krsnu slavu svetog Jovana Zlatoustog lomljenjem slavskog kolača a ujedno proslavila i 89 godina postojanja.  Slava Biblioteke je i ove godine obilježena bez prisustva javnosti u krugu kumova i nekoliko zaposlenih, u skladu sa epidemiološkim merama.

Bez obzira na aktuelnu epidemiološku situaciju protekla godina je ocijenjena kao uspjesna za NB “Filip Višnjić” u Bijeljini. I pored teških uslova za rad, uspješno su organizovane brojne kulturne manifestacije i kreativne radionice za djecu, promovisan je značajan broj knjiga a obogaćen je knjižni fond biblioteke.

Za kuma slave NB “Filip Višnjić” izabran je nekadašnji direktor ove ustanove Jovan Cvjetković koji je rekao da mu je ovom prilikom ukazana velika čast i poželio je doskorašnjim kolegama  mnogo uspjeha u daljem radu. Cvjetković je bijeljinsku biblioteku je ocijenio kao jednu od najbolje organizovanih  u Republici Srpskoj ali i BiH

Naredne godine biblioteka Filip Višnjić proslavlja značajan jubilej, 90 godina postojanja  a u biblioteci se nadaju skorom kraju pandemije kovida 19 kako bi mogli proslaviti jubilej na način kako dolikuje jednoj od najposjećenijih i najstarijih biblioteka u Republici Srpskoj.

Srpska pravoslavna crkva danas  obilježava praznik posvećen Svetom Jovanu Zlatoustom, velikom svetitelju i reformatoru koji je poznat i kao najčuveniji propovijednik u istoriji Crkve. Sveti Jovan Zlatousti smatra se jednim od najučenijih svetitelja, pa se vjeruje da na današnji dan treba uzeti neku knjigu i iz nje pročitati makar dio. U mnogim srpskim porodicama ovaj svetac slavi se kao krsna slava.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *