Petronijević: Žuri im se da Dodika izbace sa političke scene /VIDEO/

Advokat Goran Petronijević izjavio je za Srnu da hitnost postupka i brzina odlučivanja u procesu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Sudu BiH jeste pritisak kojim oni koji stoje iza svega, hoće da Dodika izbace sa političke scene.

Petronijević je istakao da ne postoji očitiji primjer politički montiranog procesa od ovog u novijoj sudskoj praksi.

Prema njegovim riječima, čak ni u Haškom tribunalu ovakve nelegalne stvari ne bi mogle da prođu – da nelegitimni, bez poštovanja procedure i ovlašćenja izabrani “visoki predstavnik” pribavlja sebi nezakonita ovlašćenja za promjenu Krivičnog zakona i da mu povrh svega daje retroaktivno dejstvo.

Njih, rekao je Petronijević, ne zanima kazna, već mjera – da se Dodiku zabrani političko djelovanje, jer ga vide kao prepreku u svojim namjerama – da otmu imovinu Republike Srpske koja joj pripada po Dejtonskom sporazumu i da uklone prepreku ulaska BiH u NATO.

Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac rekao je Srni da zbog velike žurbe iz Suda BiH mogu da se prijave na trke “Formule jedan” jer nikada nije bilo brže ročište i suđenje kao što je predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku za napoštovanje odluka Kristijana Šmita.

Banjac je istakao da je odbijanje Suda BiH da odgodi ročište predsjedniku Dodiku još jedna potvrda da se vodi politički, a ne pravni proces i naglasio da Srpska protiv toga treba da se bori političkim jedinstvom.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *