Petronijević: Zabranama postavljaju “čeličnu zavjesu” na Drini /VIDEO/

Zabranama pojedinim ljudima da uđu iz Srbije u Republiku Srpsku, postavlja se čelična zavjesa na Drini, ali to im neće poći za rukom, istakao je ugledni advokat Goran Petronijević, gostujući u Јutarnjem programu RTRS-a.

U samo dvanaest dana, ulazak u BiH zabranjen je trojici istaknutih državljana Srbije, zbog toga što su, kako je navedeno u rješenju, prijetnja po bezbjednost BiH. Prvo istoričaru Milošu Koviću, pa penzionisanom generalu Bratislavu Dikiću, a zatim i Petronijeviću, koji je krenuo  na Јahorinu, ali je zaustavljen na graničnom prelazu u Karakaju.  

GRANIČNA POLICIJA TVRDI DA NEMA ODGOVORNOSTI
Granična policija BiH danas je saopštila da nije odobrila ulazak u BiH advokatu Goranu Petronijeviću koji je državljanin Srbije jer, kako tvrde, “nije ispunjavao uslove propisane Zakonom o strancima”, te da se ne može govoriti o njihovoj odgovornosti u vezi sa ovim slučajem.
Iz Granične policije BiH ističu da ova služba “nema nadležnosti i ovlaštenja u pogledu evidentiranja i utvrđivanja mjera koje se tiču stranaca”.

– Nisam želio potpisati rješenje, jer je bilo napisano rukom, kao na kafanskoj salveti. To je čista diskriminacija i ugrožaanje svih ljudskih prava. Ovdje se radi o jednoj vrsti diskriminacije i pokazivanja mišića. U BiH je stigla jedna grupa ljudi, i gdje se oni pojave tu slijedi destabilizacija, i to treba da bude opomena za sve narode – naglasio je Petronijević.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *