U Bijeljini počela vakcinacija trećom dozom protiv kovida 19 /VIDEO/

Epidemiološka situacija u Semberiji i dalje ozbiljna upozorava broj novozareženih i hospitalizovanih u bijeljinskim kovid bolnicama. U Vakcinalnom centru Doma zdravlja Bijeljina danas je počela vakcinacija građana trećom buster dozom vakcine protiv virusa korona. Istovremeno nastavljen je i proces imunizacije prvom i drugom dozom vakcine.

Treća bebe koja je zbog virusa korona liječena u bijeljinskim kovid bolnica, puštena je kući zbog dobrog zdravstvenog stanja, saopšteno je iz Bolnice “Sveti vračevi”.

U bijeljinskim kovid bolnicama na liječenju je 75 pacijenata, na respiratorima je njih 17. Na bolničko liječenje za vikend je primljeno 16 bolesnika polovina od ukupno upućenih pacijenata sa nivoa primarne zdravstvene zaštite, što upozorava da je situacija na području Semberije i dalje ozbiljna. Prema mjestu prebivališta u Republici Srpskoj, Bijeljina sa 30 novih slučajeva ima najveći broj prijavljenih infekcija virusom korona u protekla 24 sata.

U Vakcinalnom centru Doma zdravlja Bijeljina danas je počela vakcinacija građana trećom buster dozom vakcine protiv virusa korona.

Interesovanje za vakcinaciju prvom i drugom dozom vakcine na području Bijeljine u blagoj je stagnaciji jer je značajan broj građana Bijeljine vakcinisan i u susjednoj Srbiji, međutim s druge strane, sve je više mladih koji žele da se vakcinišu, ali i onih koji su preboljeli virus korona.

U Domu zdravlja Bijeljina nastavljena je i vakcinacija prvom dozom vakcine protiv virusa korona. Sutra će građani moći da prime prvu dozu sinofarma. U srijedu i četvrtak, planirana je imunizacija “fajzerom”, a u petak,”sputnjikom”.

Prema dosadašnjim prikupljenim podacima u Srpskoj je prvom dozom vakcinisano oko 34 odsto, dok je kompletno imunizovano nepunih 29 odsto punoljetnih građana.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.