Petković: Narodna skupština pokazala demokratski kapacitet /VIDEO/

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković istakao je da je Narodna skupština u 2021. godini pokazala demokratski kapacitet da može donositi odluke, kao i da ima stabilnu skupštinsku većinu.

Kad je riječ o posebnoj sjednici o prenošenju nadležnosti, Petković smatra da nije bilo osnova za donošenje naredbe o sprovođenju istrage protiv funkcionera i političkih predstavnika, jer nije riječ o napadu na ustavno uređenje.

On je podsjetio da je Republika Srpska ranije imala svoj Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/, što znači da ga sigurno može imati ponovo. On je naveo da je povlačenjem iz institucija BiH Republika Srpska povukla jedini mogući potez, jer nije bilo nikakve mogućnosti za saradnju na nivou BiH.

Petković je istakao da je počastvovan što ga je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović povodom Dana Republike Srpske odlikovala Medaljom zasluga za narod, kao člana Republičke komisije za sprovođenje referenduma o Danu Republike.

Kad je riječ o djelovanju opozicije u Srpskoj, Petković smatra da nije dobro što oko krupnih pitanja ne postoji političko jedinstvo vlasti i opozicije.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *