Peti dan kontrolnog brojanja glasova; Borenović: Sutra krivična prijava Tužilaštvu BiH /VIDEO/

Plan Glavnog centra za brojanje u sarajevskoj dvorani “Zetra” je da se u roku od 20 dana od dana održavanja izbora utvrde rezultati, a u roku od 30 dana potvrde, rekao je zamjenik direktora Glavnog centra za brojanje Adi Agić. U Glavnom centru za brojanje trenutno se broji Zvornik, a završeni su Bijeljina, Banjaluka i Doboj. Kontrola nije pokazala značajnije odstupanje koje bi moglo da utiče na konačni rezultat.

Brojači koji su u Zetri na kontrolnom prebrojavanju jednog biračkog mjesta u Banjaluci pogrešno upisali glasove prebačeni su na druge poslove, rekao je Agić za RTRS.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić poručio je predsjedniku CIK BiH Suadu Arnautoviću da će tražiti njegovu smjenu zbog ponižavanja, lažnog optuživanja i etiketiranja Doboja, kao i smjenu članova Komisije jer krše zakon i ljudska prava. Noćas su tri policijske patrole maltretirale i šikanirale posmatrače dobojskog SNSD-a ispred “Zetre”, a potom ih saslušavali sat vremena i zabranili im da krenu za Doboj. Ovo je potvrdio i Danijel Jošić, zamjenik predsjednika Gradskog odbora SNSD  Doboj. Nižu se brojna reagovanja.

U PDP-u danas kažu da je u prvih nekoliko dana nakon kontrolnog brojanja glasova potvrđeno da je u brojnim mjestima širom Srpske bilo krađe glasova.

SDS će tražiti ponavljanje izbora, rekao je danas predsjednik Gradskog odbora SDS-a Istočno Sarajevo Darko Babalj.

Mi smo riješeni da čekamo potvrdu rezultata i potvrdu pobjede, koja je jasna na sva četiri nivoa, i objedinjavanje svih podataka. Opozicija će i ovaj put ostati opozicija ne zato što ih je neko, kako oni kažu, pokrao, već zato što ih narod nije izabrao, poručila je potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović. Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je njegova pobjeda na proteklim izborima časna i čista. “Strpljivo ćemo sačekati ovo nezakonito brojanje i znaćemo braniti pobjedu kad smo znali i pobijediti. Građani koji su nam dali podršku dobiće satisfakciju s nekoliko dana zakašnjenja”, naveo je Dodik, na Tviteru.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *