Perišić: Inckov zakon najveći udarac RS od kraja rata /VIDEO/

Srpska je odlučna da se odupre pravnom nasilju. Politički predstavnici iz RS od juče ne učestvuju u radu institucija BiH. Nametnuta odluka visokog predstavnika Valentina Incka stupila je danas na snagu , a Tužilaštvo BiH već je formiralo predmete na osnovu Inckovog Zakona.

Predsjednik Zakonodavnog odbora Narodne skupštine Republike Srpske Dušica Šolaja izjavila je da su definisani određeni prijedlozi zakonskih rješenja, koji će se naći pred narodnim poslanicima na posebnoj sjednici zakazanoj za petak, 30. jula.

“Ti prijedlozi su na fonu zajedničkog stava koji je došao i juče iz Narodne skupštine od predstavnika svih poltičkih partija u Republici Srpskoj”, rekla je Šolaja novinarima u Banjaluci.

Prema njenim riječima, političke partije iz Republike Srpske iskazuju potpuno jedinstvo i zajednički odgovor kada je u pitanju nametnuta odluka odlazećeg visokog predstavnika.

Srđan Perišić, savjetnik predsjednice RS Željke Cvijanović, ocijenio je da je odlazeći visoki predstavnik Valentin Incko nametanjem zakona o kažnjavanju negiranja genocida zadao najveću udarac RS od završetka rata i poručio Bošnjacima da ne računaju na to da će se jedinstvo srpskih partija istopiti u borbi protiv nametanja zakona.

“RS ne može to da privhati i zato je postignuto jedinstvo svih parlamentarnih stranka, a građani su to jedinstvo očekivali i od pozicije i od opozicje. To može biti jedini kvalitetan i instituconalni odgovor takvom nametanju zakona”, naglasio je Perišić za Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *