Partneri na nivou BiH ponovo bez dogovora o zakonu o Sudu BiH /VIDEO/

O svemu onome što pripada Srpskoj političke odluke biće donošene u Srpskoj, na nivou njenih institucija, a neće ih donositi neko drugi, poručio je Milorad Dodik nakon sastanka lidera stranaka koji čine vlast na nivou BiH.

Pojašnjavajući zašto srpska strana insistira da apelaciono odjeljenje Suda BiH bude smješteno u Banjaluci, Dodik je rekao da zvaničnici Srpske smatraju da treba odvojiti prvostepeni i drugostepeni postupak i da treba obezbijediti nezavisnost tog procesa.

On je rekao da poštuje kolege iz bošnjačke političke strukture, ali da isto tako treba poštovati i procedure za donošenje zakona iz domena 14 prioriteta EU, jednako kao i donošenja zakona o Ustavnom sudu BiH i visokom predstavniku u BiH.

Bio je ovo tvrd i težak sastanak ocjena je Elmedina Konakovića. To što nije dogovoren zakon o sudu BiH nema nikakve veze sa “odnosom prema Banjaluci”,tvrdi on.

Nenad Stevandić, smatra da je uzrok svih problema mentalitet prihvatanja protektorata u Federaciji BiH.

Kada je riječ o akcizama i PDV-u, Milorad Dodik je danas naveo da to treba ponovo vratiti u parlament.

Na sastanku je bilo govora i u vezi sa koordinatorom za IPA sredstva, a Željka Cvijanović, potpredsjednik SNSD-a, rekla je da s obzirom na ustavnu strukturu zemlje, Vlada Republike Srpske mora da bude uključena u faze programiranja pomoći, isto kao i Kolegijum za evropske integracije.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić rekao je da je veoma bitno ne raspravljati kada se ne postigne dogovor među koalicionim partnerima. Ljudi u Savjetu ministara će nastaviti da rade kako bi našli rješenja”, rekao je Nikšić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *