Otvoren sajam naoružanja “Partner 2023”, Vučević: Pokazatelj rezultata napretka naše odbrambene industrije /VIDEO/

U Beogradu je danas otvoren Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “Partner 2023”, najveći je i najznačajniji u regionu, na kojem će se predstaviti 154 domaća i inostrana proizvođača, među kojima i iz Republike Srpske.

Na sajmu naoružanja i vojne opreme “Partner 2023” predstavljen je novi adut srpske namenske industrije – samohodna haubica Nora. U pitanju je artiljerijski sistem nove generacije koji je prvi put pred očima javnosti.

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević najavio je da će u narednim danima moći da se objave novi i važni ugovori za Srbiju i njenu odbrambenu industriju.

Na Međunarodnom sajmu naoružanja u Beogradu su i izlagači iz Republike Srpske “TRB” iz Bratunca i AD “Orao” iz Bijeljine. Republika Srpska mora dati mnogo veći značaj svojoj namjenskoj industriji, kaže Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić, koji je posjetio sajam.

On je naglasio da mu je drago kada vidi koliko je Srbija napredovala u oblasti namjenske industrije i kada je riječ o naoružanju Vojske Srbije. Više od 150 domaćih i stranih proizvođača predstaviće se tokom četiri sajamska dana.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *