Obilježen Dan Grada Bijeljina /VIDEO/

Navršilo se tačno 80 godina od kako je Bijeljina prvi put dočekala slobodu nakon dvije godine njemačke okupacije u Drugom svjetskom ratu. To je dan koji proslavljamo kao Dan grada.  Tim povodom Skupština grada održala je svečano zasjedanje, a Predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević, podsjetio je prisutne na vrijednosti koj naš grad njeguje.

Kao i svaki put do sada,  najzaslužnijim institucijama, kolektivima i pojedincima uručena su gradska priznanja za određene izuzetne spjehe koje su prostigli tokom protekle godine.

Zlatna medalja „Knez Ivo od Semberije“ uručena je Gorskoj službi spasavanja – stanica Bijeljina, Republičkoj upravi civilne zaštite, Dobrotvornoj organizaciji „Trojeručica“, Rotari klubu Bijeljina i posthumno za posljednjeg ćurčiju u gradu Đorđa Drvenicu.

Zlatne medalje „Filip Višnjić“ uručene su za Srpsko pjevačko društvo „Srbadija“, Dušanu Tuzlančiću za uspješan rad u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva i Novki Jelić za doprinos razvoju predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Na Dan grada Bijeljine odata je počast herojima odbrane RS. Vijence i cvijeće ispred spomenika poginulim borcima OO rata položili su predstavnici Skupštine grada, izvršnih i zakonodavnih tijela u RS i na nivou zajedničkih organa BiH, predstavnici boračke populacije, MUP RS i Trećeg pješadijskog RS puka.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *