Otvoren prvi kongres o zdravlju: “Zdravlje za sve – pogled u budućnost” /VIDEO/

Prvi naučno stručni kongres medicinskih sestara I tehničara pod nazivom “Zdravlje za sve , pogled u budućnost “ otvoren je svečano u Bijeljini I okupio je oko 250 medicinskih radnika iz zemlje I regiona.

Kongres se održava  u organizaciji Saveza medicinskih sestara I tehničara RS I Fakluteta zdravstvenih stduija  Univeziteta Bijeljina. Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Milan Latinović naveo je  da je edukacija u ovoj oblasti od velikog značaja jer je ogroman broj novina i novih saznanja.

Tatjana Perić, predsjednik Udruženja medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske, rekla je u ime organizatora kongresa da će se jedan od radova odnositi na vještačku inteligenciju i virtuelnu realnost u medicini.

Pored ovog Udruženja, organizator Kongresa je i Fakultet zdravstvenih studija Univerziteta Bijeljina, a direktor ovog univerziteta Boro Krstić istakao je potrebu da se medicinskim sestrama i tehničarima pomogne da se izbore za što bolji status u društvu.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske akreditovalo je kongres, a grad Bijeljina podržao.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *