Svečano otvoren auto-put Ruma-Šabac /VIDEO/

Auto-put Ruma-Šabac, koji spaja Srem i Mačvu i najkraća je saobraćajna veza Novog Sada i Beograda sa ovim dijelom zapadne Srbije i Republikom Srpskom, svečano je danas otvoren u prisustvu državnog rukovodstva Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na otvaranju na novom mostu preko Save u Šapcu da su ovo velike stvari koje mijenjaju lice Srbije, ističući da nova saobraćajnica znači sigurnost u investiranju i nove investicije u Šapcu.

“Ovo je nešto što će dovesti investitore u Loznicu, ali i u Mali Zvornik, Ljuboviju i celo Podrinje, te pomoći velikom delu istočne BiH i Republike Srpske”, rekao je Vučić.

On je poručio da su rezultati rada najveća kazna neprijateljima Srbije i istakao da Srbija mora da ide naprijed, za šta je preduslov jedinstvo o svim pitanjima.

Vučić je rekao da će korištenje auto-puta Ruma-Šabac biti besplatno do Nove godine, a potom će koštati 100 dinara /85 evrocenti/.

Izvršni direktor azerbejdžanske kompanije “Azvirt” Kamil Alijev istakao je da je ova saobraćajnica zajednički građevinski poduhvat srpskih i azerbejdžanskih graditelja, koji je završen prije vremena, te poručio da mu je čast što doprinosi razvoju mreže auto-puteva Srbije.

Otvaranju su prisustvovali premijer Srbije Ana Brnabić i ministri u Vladi.

Ovu dionicu čini auto-put dug 22 kilometra, uključujući i petlju, kao i novi most na Savi kod Šapca dug 1.300 metara.

Kada sljedeće godine bude završena i brza saobraćajnica od Šapca do Loznice duga 53,88 kilometara, kao i krak Slepčević – Badovinci, iz Beograda će se do Loznice stizati za sat i 15 minuta.

Na brzu saobraćajnicu Ruma-Šabac-Loznica, koja u cjelini treba da bude završena do kraja 2024. godine, nadovezaće se Fruškogorski koridor koji povezuje Novi Sad i Rumu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *