Osvajanje novih proizvoda i dobra perspektiva kompanije “Orao” /VIDEO/

Ministar privrede i preduzetništva RS Vojin Mitrović najavio je danas, prilikom obilaska remontnog zavoda “Orao”,  da će u saradnji sa resornim ministarstvom Srbije, pomoći da ova kompanija iz Bijeljine dobije nove ugovore koji će im omogućiti komotnije i lakše poslovanje u ovoj godini.

Mitrović je pohvalio “Orao” zbog toga što je u prethodnoj godini uspio da riješi sve zaostale poreske obaveze po pitanju poreza i doprinosa od oko 9 miliona KM, navodeći da je Vlada RS pomogla da se kompanija kreditno zaduži i izvrši ove obaveze.

Vršilac dužnosti direktora “Orla” Mladen Stojanović rekao je nakon sastanka da ovo strateško preduzeće od interesa za RS spada neoficijelno u kategoriju namjenske industrije i da nastoje da opravdaju taj status i budu nosilac u toj oblasti.

Stojanović je istakao da rukovodstvo namjerava da ova kompanija ulaže u nove proizvode i da za to imaju znanje, tehnologije, ljude, iskustvo i tradiciju.

Stojanović je naveo da u “Orlu” rade 343 radnika, od kojih 104 sa visokom stručnom spremom, te najavio povećanje plate sa primarnim interesom da to bude do visine prosječne plate u RS.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *