Učenici OŠ “Vuk Karadžić” poklonili knjige bijeljinskoj Biblioteci /VIDEO/

Učenici dva odjeljenja sedmog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” poklonili su danas Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” više od 120 knjiga. Ovu akciju su realizovali uz podršku razrednih starješina, a u susret 14. februaru Međunarodnom danu darivanja knjiga.

Cilj nam je da i na ovaj način ukažemo na značaj i važnost čitanja i samu posjetu biblioteci, kažu učenici iz dva odjeljenja sedmog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić”. Darivanjem knjiga bijeljinskoj biblioteci dali su sjajan primjer i svojim vršnjacima iz drugih škola da krenu u realizaciju iste ideje.

Inicijatori ove akcije bile su Dušica Tadić i Violeta Šeovac, razredne starješine sedmog jedan i sedmog dva razreda osnovne škole “Vuk Karadžić”. Zajedničkim snagama za dva mjeseca prikupili su oko 120 naslova.

U rukovodstvu biblioteke ističu značaj ovakvih akcija u kojima pojedinci i institucije nastoje obogatiti knjižni fond biblioteke.

Narodna biblioteka “Filip Višnjić” trenutno raspolaže sa oko 120.000 naslova. Tokom ove godine biće izvršena i desetogodišnja revizija, pa se s razlogom očekuje da će i pokazati, da se u ovoj ustanovi kulture koja je u samom vrhu po broju članova, nalazi i veći broj naslova od pomenutog.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *