Osmisliti programe za ostanak mladih /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da mladi zaslužuju društvenu i javnu pažnju i da treba osmisliti programe koji će biti interesantni za održivost njihovih poslova, kao i jačanje njihovih uvjerenja o potrebi da ostanu ovdje i grade zajednicu.

Dodik je istakao da je u Republici Srpskoj mnogo stvari urađeno u sferi omladinske politike, što se vidi i kroz sve ono što vlast radi od oblasti obrazovanja do stabilnog institucionalnog okvira.

On je naveo da je sa predstavnicima Omladinskog savjeta Srpske danas razgovarao u Banjaluci o njihovom položaju u društvu, kao i na koje načine se može poboljšati i postaviti na još čvršće i šire osnove.

“U sferi smo u kojoj treba reagovati na programe koji će biti interesantni za održivost obrazovanja mladih, njihovih poslova, kao i jačanje njihovih uvjerenja da treba da ostanu ovdje i grade zajednicu, da i sa onima koji su otišli pokušamo razgovarati, šta je to potrebno da društvo uradi a da se vrate sa znanjem i ostalim”, rekao je Dodik novinarima nakon sastanka.

On je naveo i da su dale rezultate mnoge politike pokrenute u posljednje vrijeme u vezi sa zapošljavanjem mladih putem zajednice, na šta je potrošeno oko 56 miliona KM.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *