Hil: Za Srbiju postoji samo jedan put – Zapad i EU /VIDEO/

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je da u životu moraju biti pravljeni izbori i da je ovo takav trenutak, a da za Srbiju postoji samo jedan put i to je Zapad i Evropska unija (EU).

„Za razliku od prošlosti kad se u Srbiji mislilo da postoji treći put, da Srbija nije ni Istok ni Zapad, da je nekako posebna, da ide svojim putem, sad većina Srba misli da postoji pravi put i pogrešan put i želi da izabere pravi put“, rekao je Hil za list Politika.

Kako je poručio, Srbija mora da odluči da li hoće da imate samodovoljnu vojsku i da kupuje oružje iz različitih zemalja, ili da se pridruži kolektivnoj odbrani“.

„To treba Srbi da odluče, a ja mislim da i jesu odlučili da im je budućnost na Zapadu, a ne na nekom nedefinisanom Istoku. Sve ovo govorim i na osnovu onog što čujem svakog dana od ljudi, ali i na osnovu izjava predsjednika Vučića“, rekao je Hil.

On je rekao da su Ukrajina i Kosovo „veoma različite situacije“, i pozvao da se ne dovodi u vezu ono što se 1999. dogodilo na Kosovu, s onim što se danas dešava u Ukrajini.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je ambasadoru SAD u Beogradu Kristoferu Hilu da ne traži na silu da se Srbi opredijele, jer može biti povrijeđen srpskim izborom.

Vulin je naveo da je Srbija od 2000. do 2012. godine bila zemlja po mjeri Hila – okrenuta samo Zapadu, pred vratima NATO pakta, bez inicijative za rješavanje pitanja Kosova i Metohije, bez želje i volje da brani Republiku Srpsku, sa ostacima vojske i rasprodatom privredom, saopšteno je iz MUP-a Srbije.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *