Opšti izbori u BIH biće održani u oktobru /VIDEO/

Pregovori o izmjenama Izbornog zakona u BiH i službeno su propali. Stranci su se povukli, domaćini nemaju više optimizma, a Hrvati najavljuju blokadu izbora. Bez obzira na ishod pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH, nema smetnji za organizaciju opštih izbora ove godine i oni će u oktobru biti održani, izjavio je danas Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Željko Bakalar.

Nema ustavnih i zakonskih smetnji za organizaciju opštih izbora i sprovođenje izbornih rezultata. izbora mora biti – poručio je predsjednik Centralne izborne komisije BiH Željko Bakalar nakon propalih pregovora o izmjenama Izbornog zakona u Neumu.

Dogovor o reformi Izbornog zakona je daleko, ocjenjuje politički analitičar Jurica Gudelj koji smatra da je “potreban pritisak međunarodnog faktora na političko Sarajevo”.

Komentarišući neuspjeh pregovora u Neumu o izmjenama izbornog zakonodavstva, Savjetnik Srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević je naveo da ne zna zašto je bilo kome iznenađenje da u Neumu nije bilo zdravog razuma. istakao je da Bošnjaci, zbog svojih unutrašnjih političkih previranja, nikad neće odustati od onoga što su dobili neustavnim nametanjem spolja. “To što ne vide da je to najbrži put u nestanak BiH, opet je samo njihov problem”, napisao je Kovačević na “Tviteru”.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *