Olimpik razmišlja o napuštanju Premijer lige

Fudbalski klub Olimpik razmišlja o napuštanju Premijer lige Bosne i Hercegovine. Upravni odbor će na sjednici u četvrtak donijeti konačnu odluku.

Sarajevski klub tvrdi da je u ovoj sezoni više puna bio žrtva sudijskih grešaka. U saopštenju kluba se navodi:

– Kulminacija je utakmica u Bijeljini. Danima smo upozoravani da će upravo u utakmicama 31. i 32. kola, biti kulminacija cjelokupnog procesa, koji će u završnici rezultirati našim izbacivanjem u niži rang. Iako nismo htjeli da vjerujemo u to i spremali smo se za utakmicu kao i za svaku drugu, sramna arbitraža sudije Dragana Petrovića iz Banja Luke je potvrdila da su bili u pravu. Najviše nas boli što nam je pomenuti arbitar oduzeo osnovno pravo, a to je da se borimo za rezultat sa kojim bismo bili bliže ostvarenju našeg cilja. Pored toga što nam je isključio dva fudbalera, nije dosudio evidentan jedanaesterac, žutim kartonima nam je suspendovao još dva fudbalera, pa smo u sljedećem kolu na gostovanju u Krupi na Vrbasu, više nego desetkovani – navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je aktuelno rukovodstvo od 2017. godine pored ogromnih finansijskih sredstava, uložio puno rada, truda i vremena, kako bi klub prije svega stabilizovao, a potom i digao na viši nivo.

– Zaključili smo da je naš jedini grijeh što smo vjerovali da možemo na zelenom terenu odlučivati o svojoj sudbini, a stvari se očigledno ne rješavaju samo na terenu, nego uveliko mimo njega. S tim u vezi, napravićemo još jednu analizu, ali i onoga što nam slijedi te na osnovu donesenih zaključaka donijeti konačnu odluku o našem statusu u posljednja dva kola Premijer lige BiH. Jedna od opcija je i napuštanje Premijer lige, koje je nepopularan potez, ali teško je u situaciji kakva je naša voditi računa o drugima, jer je evidentno da ni drugi, a prvenstveno mislimo na organe FS BiH, nisu vodili računa o nama-ističe se u Olimpiku.

(SrpskaInfo)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.