“Ajnštajnova izdaja” otvorila jubilarne “Dane komedije” u Bijeljini /VIDEO/

Od 17. do 21.maja Bijeljina će biti u znaku Dana komedije, pozorišnog festivala koji se organizuje već dvadeset godina. Predstave se igraju u Centru za kulturu “Semberija”, koji je i organizator pozorišnog festivala, uz poštovanje svih epidemioloških mjera i ograničen broj publike.

Jubilarni 20. pozorišni festival “Dani komedije” u Bijeljini otvoren je predstavom “Ajnštajnova izdaja” Agencije “Scena” iz Beograda,  a tokom pet večeri publika će uživati u predstavama iz Srbije i Republike Srpske.

Prva predstava n aFestivalu koja je otvorila vrata bijeljinskoj publici je “Ajnštajnova izdaja”  koja je rađena  po tekstu Erika Emanuela Šmita, a u predstavi igraju Nebojša Dugalić, Branislav Zeremski i Jovan Jelisavčić. Glumac Nebojša Dugalić rekao je da je ova predstava po tekstu jednog od najvećih savremenih dramskih pisaca Karla Šmita. Kaže da je ovo   duhovita i ozbiljna priča sa majstorskim kontrastom između ozbiljnog i smiješnog.

Uz Dugalića, iskusni Branislav Zeremski i mladi glumac Jovan Jelisavčić , o ovoj predstavi kažu da se tek zahuktava. Zeremski u predstavi tumači lik skitnice .

Glumac Jovan Jelisavčić,koji  glumi agenta  FBI u predstavi, koji angažuje skitnicu da mu prenosi razgovore Ajnštajna i skitnice  zato što mu ne vjeruje , ali sa druge strane vidi jedan veliki slučaj kako bi izgradio svoju karijeru.Kaže da mu je zadovoljstvo da igra u ovoj predstavi u kojoj prvi put profesionalno dijeli scenu sa mentorom i profesorom sa Akademije Dugalićem.

Kao i prethodnih godina na završnoj večeri Festivala biće dodjeljene nagrade .

U okviru bijeljinskih “Dana komedije” uslijediće predstave “Istina” Gradskog pozorišta “Jazavac” iz Banjaluke, “Čorba od kanarinca” predstava “Impresarija” iz Beograda i Areus Arta Vranje, potom “Ja/o/ meni” Jugoarta iz Beograda, a pozorišni festival zatvoriće predstava “Stranci u noći” Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *