Održano 8. po redu savjetovanje mljekara Republike Srpske /VIDEO/

U Gradišci je juče i danas održano 8. po redu savjetovalište i sajam mljekara RS, kome je prisustvovao veliki broj stočara i predstavnika udruženja poljoprivrednika, ali i  izlagača, odnosno proizvođača hrane, opreme, uređaja i repromaterijala namjenjenih ovoj grani poljoprivrede.

Predsjednik Udruženja mljekara RS, koje je organizator ovog važnog događaja,  Vladimir Usorac rekao je da su na jednom mjestu uspjeli da okupe predstavnike i stručnjake iz Srbije, Hrvatske RS i FBiH, kako bi razmjenili mišljenja i iskustva, ta da pokušaju da nađu najkvalitetnija rješenja koja se tiču poljoprivrede.

Ovom savjetovanju prisustvovao je i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Savo Minić, koji je istakao da su nesuglasice između ministarstva na čijem je čelu i udruženja mljekara razjašnjene i da će saradnja sa predstavnicima udruženja ove veoma važne grane poljoprivrede biti intenzivirana, kako bi se stočarstvo i mljekarstvo očuvali.

U izlagačkom dijelu sajma, učestvovalo su predstavnici nekoliko najeminentnijih firmi koje se bave proizvodnjom i prodajom stočne hrane, opreme i repromaterijala, kao i predstavnici mljekarske industrije, koji su ovaj skup ocjenili najvišom ocjenom.

8. po redu savjetovanju i sajmu mljekara u Gradišci održana su i brojna stručna predavanja i prezentacije, na kojima su zainteresovani bili upoznati o smjeru u kojem stočarstvo treba da se kreće u budućnosti, u smislu upotrebe novih tehnologija, te smanjenju troškova i povećanja produktivnosti.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *