Minić: Ne pomažu lažni heroji nego saradnja lokalne i republičke vlasti /VIDEO/

Narodu neće pomoći lažni heroji, nego saradnja lokalne i republičke vlasti, poručio je danas u Bijeljini ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić.

Govoreći o saradnji lokalne samouprave i ministarstva koje predstavlja, Savo Minić je naveo da je bolja komunikacija neophodna jer Pravilnik podrazumijeva, između ostalog, precizne kontrole. kada je riječ o broju muznih grla, površinama obradivog zemljišta i plasteničkoj proizvodnji. Nijedan politički animozitet ne treba da bude prepreka realizaciji projekata koji su od značaja za stanovništvo Semberije, kaže Minić.

Ministar je podsjetio da je nedavno posjetio Bijeljinu u vrijeme proglašene vanredne odbrane od poplava i ocijenio da je i tu, nažalost, izostalo jedinstvo lokalne i republičke vlasti.

Mi od strane Gradske uprave Bijeljina nismo imali u prošloj godini proglašenje stanja elementarne nepogode – suše, što samim tim podrazumijeva nemogućnost preduzimanja niza aktivnosti od strane republičkog nivoa, kaže on.

On je naglasio da je veliki dio poljoprivrednih proizvođača u Srpskoj izvršio obaveze koje se odnose na protivgradnu preventivu, uplatu poreza i doprinosa i ažuriranja podataka, što su i uslovi da se počne sa primjenom Pravilnika.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *