Obilježeno 13 godina od smrti Milana Jelića /FOTO/

U Modriči je danas obilježeno 13 godina od smrti nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Milana Jelića.

Cvijeće na grob Milana Jelića položili su porodica, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, izaslanici predsjednika Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Slobodan Župljanin i Dragan Vuković, delegacije Narodne skupštine, Boračke organizacije Srpske, Fonda “Dr Milan Jelić”, rukovodstvo opštine Modriča, te predstavnici sportskih klubova, političkih partija i udruženja građana.

Pomen je služio Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, uz sasluženje više sveštenika Srpske pravoslavne crkve iz Modriče.

Premijer Srpske Radovan Višković rekao je da stanovnici Modriče trebaju biti ponosni na to što su imali Milana Jelića, koji nikada neće biti zaboravljen, ni u Modriči, ni u Republici Srpskoj.

“Sve što je rađeno u sportskom, privrednom, kulturnom životu Modriče vezano je za ime Milana Jelića. Nadam se da će i generacije poslije nas dolaziti da se poklone ispred vječne kuće Milana Jelića, dragog prijatelja i druga”, istakao Višković i naglasio da institucije Srpske nikada neće zaboraviti svog predsjednika.

Milanov sin Petar Jelić rekao je da je njegov otac svojim djelima zaslužio da ga se sjećaju stanovnici Modriče, ali i cijele Republike Srpske.

“Brojni prijatelji posjećuju grob Milana Jelića i odaju mu poštovanje”, dodao je Petar.

Načelnik Modriče Mladen Krekić rekao je da će Milan Jelić ostati u trajnom sjećanju Modričana.

Obilježavanje 13 godina od smrti Milana Jelića danas će biti nastavljeno na Fudbalskom stadionu “Dr Milan Jelić”, gdje će biti odigrana memorijalna utakmica između timova fudbalskih područnih saveza Doboja i Banjaluke, te donatorskom večeri u Motelu “Majna”, s ciljem prikupljanja sredstava za funkcionisanje kluba “Alfa Modriča”.

Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Milan Jelić preminuo je 30. septembra 2007. godine u 52. godini od posljedice srčanog udara.

Smrt ga je zatekla na mjestu predsjednika Republike Srpske, kao i potpredsjednika SNSD-a, predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza BiH.

Jelić je na mjestu predsjednika Srpske bio od novembra 2006. godine do smrti, 30. septembra 2007. godine.

Obavljao je najodgovornije poslove i funkcije u privredi Modriče, a bio je i ministar privrede, energetike i razvoja Republike Srpske.

Za svoj rad dobio je mnogo prestižnih priznanja, među kojima su menadžer decenije u BiH 2003. godine, Orden za stvaralaštvo – na Briselskoj izložbi inovacija 2005. i Orden Svetog Save.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *