Na Dan srca najavljeno ulaganje u kardiologiju i angio salu

Bolnica “Sveti vračevi” u Bijeljini obilježila je Svjetski dan srca organizovanjem besplatnih preventivnih pregleda građana na trgu i najavom direktora ove zdravstvene ustanove Zlatka Maksimovića o budućem ulaganju u kardiologiju, angio salu i vaskularnu hirurgiju uopšte.

“U narednom periodu uvešćemo mnoge nove metode koje ćemo raditi u bijeljinskoj bolnici”, rekao je Maksimović novinarima i podsjetio da su kardiovaskularna oboljenja najviše zastupljena i u Republici Srpskoj i da je najveća smrtnost posljedica ovih oboljenja.

Načelnik Odjeljenja za internističke grane Aleksandar Janjičić rekao je da će građani vrlo brzo osjetiti benefit sa početkom svakodnevnog rada angio sale u bijeljinskoj bolnici.

Ističući da se u eri kovida nije lako boriti sa kardiovaskularnim bolestima, Janjičić je naveo da se taj posao u bijeljinskoj bolnici obavlja isto onako kao što je bilo i prije virusa korona.

On je rekao da ljudi, bez obzira na koronu, treba da liječe kardiovaskularne bolesti, jer rizik od mortaliteta od infarkta miokrada prevazilazi rizik od nastanka kovid infekcije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *