Obilježavanje decenije od uvođenja bezviznog režima

Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara i Evropski pokret u BiH danas će u Sarajevu organizovati obilježavanje 10 godina od uvođenja bezviznog režima za građane BiH.

Na svečanosti u zgradi Parlamentarne skupštine BiH obratiće se ministri bezbjednosti Selmo Cikotić i pravde Josip Grubeša, šef Delegacije EU u BiH Johan Satler, visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko i predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo.

Putem video-poruke obratiće se i komesar za proširenje i susjedsku politiku EU Oliver Varhelji i član Parlamenta EU Tanja Fajon.

Na svečanosti, čiji je početak zakazan za 12.00 časova, biće dodijeljena priznanja institucijama, kolektivima i pojedincima, a za 13.00 časova predviđene su izjave za novinare, najavljeno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

Uspostavljanje bezviznog režima prije 10 godina omogućilo je veću slobodu kretanja građanima BiH, lakši promet robe i brojne druge pogodnosti.

Taj čin je prije 10 godina simbolično obilježen prvim promotivnim letom bez viza za građane BiH u zemlje EU, u organizaciji Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara i Evropskog pokreta u BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *