NSRS o Krivičnom zakoniku /VIDEO/

U Banjaluci danas raspravom o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o teritorijalnoj organizaciji Srpske te Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske, nastavljena je sjednica Republičkog Parlamenta. Za najteža krivična djela i najteže oblike krivičnih djela propisuje se kazna doživotnog zatvora.

Pred poslanicima drugog dana zasijedanja našao se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske. Prijedlogom ovog Zakona propisuje se kazna doživotnog zatvora za najteža krivična djela.

Iz poslaničkih klubova SNSD-a i DEMOS-a rekli su da podržavaju prijedlog kojim se propisuje doživotna kazna zatvora za najteža krivična djela.Poslanik SDS-a Ivanka Marković smatra da kod krivičnog djela falsifikovanja isprave rokovi zastarjevanja treba da počnu teći od momenta otkrivanja tog kivičnog djela.

Razmotren je danas i prijedlog izmjena zakona o teritorijalnoj organizaciji, Dervmta će biti 9 grad u srpskoj. Oko ovog prijedloga povela se polemika među poslanicima.

Tokom diskusije u sali Parlamenta poslanici su se i drugog dana zasijedanja udaljavali od dnevnog reda.Tako se opet iz opozicionih redova pokrenula priča o sastavu vlade, te stanju u privredi.

Pred poslanicima su i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gasu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *