Cvijanović: Građani Petrinje mogu računati na institucije Srpske /VIDEO/

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da građani Petrinje mogu da računaju na pomoć institucija Srpske. Ona je nakon sastanka u Petrinji sa potpredsjednikom hrvatske Vlade Borisom Miloševićem, poslanicima u Saboru i ambasadorom BiH u Hrvatskoj Aleksandrom Vranješom, rekla da je šteta od zemljotresa ogromna, te da je Vlada Srpske reagovala odmah.

Razgovarano je i o gradnji mosta u Gradišci, zajedničkog poduhvata sa Hrvatskom, koji bi trebalo da bude završen za godinu i po.Pozvala je vladu Hrvatske da još jednom razmotri pitanje Trgovske gore i odlaganja radioaktivnog otpada,te da bi to sigurno bilo na zadovoljstvo svih.

Rekla je da je na današnjem sastanku sa predstavnicima Vlade Hrvatske u Petrinji istakla potrebu da se uđe u proces prekategorizacije mosta koji povezuje Novi Grad i Dvor, kako bi služio i za putnički i za teretni saobraćaj. Cvijanovićeva je navela da predstoji sanacija mosta.

Potpredsjednik hrvatske Vlade Boris Milošević zahvalio je predsjednici Srpske na posjeti, kao i na pomoći ugroženima nakon razornog zemljotresa koji je pogodio područje Petrinje i Gline.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas mjesto gdje je stradala 13-godišnja djevojčica Laura Cvijetić u zemljotresu koji je pogodio Petrinju krajem decembra prošle godine.

Cvijanovićeva je prislužila svijeću i položila cvijeće na mjestu stradanja djevojčice koja je bila prva žrtva katastrofalnog zemljotresa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.