NS RS o Zakonu o sprečavanju sukoba interesa /VIDEO/

Nastavljena je danas sjednica Narodne Skupštine Republike Srpske, a pred poslanicima više prijedloga i nacrta zakona. Posebnu diskusiju među poslanicima izazvao je Prijedlog zakona o dopuni Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske.

Drugi dan zasjedanja na Petoj redovnoj sjednici Narodne skupštine RS počeo je raspravom o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti u Republici Srpskoj, a poslanici opozicije su i te kako nezadovoljni ovim dokumentom. Izmjenama ovog trebalo bi pristupiti kvalitetnije i sistemski, moglo se čuti iz poslaničkih redova opozicionih stranaka u Narodnoj Skupštini. Poslanici vladajuće koalicije stava su da je Zakon potrebno doraditi, ali kako kažu ne toliko radikalno da postane potpuno neprimjenjiv.

Poslanik PDP-a Milanko Mihajilica smatra da bi ovaj akt trebalo staviti van snage i donijeti novi.

Poslanici su razmotrili danas i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske, te prijedlog zakona o prekršajima RS kao i Nacrt zakona o proizvodnji naoružanja i vojne opreme u Republici Srpskoj.

Podsjetimo, tokom prvog skupštinskog dana, poslanici su, između ostalog, razmatrali Prijedlog zakona o Agenciji za informaciono–komunikacione tehnologije i Prijedlog zakona o Fondu solidarnosti. S dnevnog reda, na zahtijev Vlade, povučen je Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *