Veterani specijalnih jedinica: Srpska pod zapadnom diplomatskom agresijom /VIDEO/

Veterani specijalnih ratnih jedinica ocijenili su danas da je Republika Srpska pod opštom međunarodnom agresijom i podržali izlazak srpskog naroda na međuentitetsku granicu kao vid otpora.

“Pod opštom zapadnom diplomatskom agresijom pokušava se srpski narod kolektivno proglasiti teroristima u svakom obliku svoje borbe za opstanak, za goli život i za pravičnu međunarodnu poziciju”, rekao je ratni komandant Specijalne jedinice “Tobutski sokolovi” Aleksa Lazarević.

Veterani srpskih ratnih jedinica Garda “Panteri”, “Tobutski sokolovi”, “Mandini lavovi” i “Peša” su na konferenciji za novinare u Bijeljini nazvali dramatičnom situaciju u Srbiji i istakli da to utiče i na Republiku Srpsku.

On kaže da je srpski narod na Kosovu i Metohiji nezaštićen zahvaljujući političkim ustupcima na lažnom putu ka EU u kojem gubi nadležnosti koje ima po Rezoluciji 1244 UN.

“Na svaki oblik otpora prema šiptarskim teroristima srpski narod se proglašava teroristima. Terorizmom nazivaju srpske seljake na Kosovu koji se samo bore da ih ne tuku u njihovim kućama, na njivama i ulicama”, rekao je Lazarević.

U ime ratnih veterana, on je poručio i da Kristijan Šmit treba hitno da bude deportovan iz Republike Srpske, navodeći da dolazi iz države koja je izvršila dva genocida u dva svjetska rata u kojima su Austrougari i njemački nacisti ubili četiri miliona Srba.

“Srpski narod Republike Srpske danas jasno vidi za kakvu smo se svetinju izborili i branimo je, dok određeni političari u Srpskoj, nažalost, pokušavaju da iznutra ruše naše institucije. Slabljenje institucija Republike Srpske odrađuju političari koji žele da se dograbe vlasti u saradnji sa zapadnim ambasadama”, ocijenio je Lazarević.

Prema njegovim riječima, takvi srpski političari iz opozicije kritikuju i predsjednika Republike Srpske, dok je izložen tužbi zato što je poštovao institucije, jer je po Ustavu dužan da sprovede sve odluke Narodne skupštine.

Ratni veterani kritikovali su i ponašanje poslanika Nebojše Vukanovića juče u Narodnoj skupštini, ocjenjujući da omalovažava srpske institucije.

“Vukanović proziva srpskog generala i borca bez noge. On koji nije htio da odsluži šest mjeseci aktivne vojske ni u miru, nego je pobjegao u Nikšić. Zar takav ima smjelosti da provocira”, rekao je Lazarević i pozvao borce Republike Srpske da ne dozvole takva ponižavanja.

Lazarević je podržao izlazak srpskog naroda na međuentitetsku granicu kao vid otpora.

“Imamo međunarodnu priznatu entitetsku granicu i ako se nastave ovakvi agresorski pritisci na Republiku Srpsku mi ćemo je braniti svim mirnim sredstvima”, rekao je on.

Na konferenciji za medije podržana je odluka Vlade Republike Srpske o dodatnom uvođenju prava na mjesečni borački dodatak i najavljena izrada monografije o odbrani Majevice u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednik Udruženja veterana Garde “Panteri” Petar Cvjetinović rekao je da mladima treba prenijeti istinu o protjeranom srpskom stanovništvu, spaljenim selima i crkvama, o ubistvima srpskih civila, kao i časnoj borbi srpske vojske u odbrani svog naroda.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *