Novitović: Zadatak uspješno obavljen /VIDEO/

Pripadnici CZ RS stigli su danas u Bijeljinu. Spasioci iz Srpske su u Turskoj tragali za preživjelima nakon razornog zemljotresa, a u Kahramanmarašu su iz ruševina izvukli 10-ogodišnju djevojčicu.

U RS vratio se specijalistički tim Republičke uprave CZ koji je 10 dana boravio u humanitarnoj misiji u Turskoj, kako bi pomogao u oblasti razrušenoj katastrofalnim zemljotresom u kojem je živote izgubilo više od 42.000 ljudi. U Srpsku se danas vratilo 25 pripadnika, dok je dio njih ranije došao, a dio ostao. Stigli su sa zastavom RS na prvom vozilu u koloni. Srpske spasioce su na graničnom prelazu Rača dočekale kolege iz Područnog odjeljenja CZ u Bijeljini.

Ukupno je 30 pripadnika učestvovalo u ovoj humanitarnoj misiji i bili su među prvim timovima iz svijeta koji su stigli da pomognu unesrećenom stanovništvu, a tamo su otišli na inicijativu predsjednika RS Milorada Dodika.

Učesnici spasilačke misije su se konstano smjenjivali u Turskoj i nosili logističku opremu u zemljotresom razrušenu oblast. U snažnim zemljotresima koji su 6 februara  pogodili Tursku i Siriju, poginulo više od 42.000 ljudi, dok se precizan broj još uvijek ne zna.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *