Po dva miliona KM ulaganja u Bijeljinu i Zavodu za zapošljavanje

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske odobrio je po 2.000.000 KM za unapređenje seoske infrastrukture u semberskim seoskim područjima, te za isplatu novčane naknade nezaposlenim u Srpskoj u prvom polugodištu ove godine.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske upoznao se sa informacijom o finansiranju aktivnosti Agrarnog fonda grada Bijeljina u izgradnji seoske infrastrukture kroz drugi krug ruralnog razvoja Semberije, te je zaključio da su ispunjeni uslovi za dodjelu sredstava za izgradnju i unapređenje seoske infrastrukture radi unapređenja životnih uslova stanovništva u semberskim ruralnim područjima.

“Odobrava se isplata ukupno 2.000.000 KM za izgradnju i unapređenje seoske infrastrukture, a u svrhu unapređenja životnih uslova stanovništva u ruralnim područjima. Isplata će se vršiti na osnovu rješenja na ime korisnika Agrarnog fonda Bijeljine, a za realizaciju ovog zaključka zadužuju se Kompenzacioni fond, te ministarstva finansija i poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede”, saopšteno je iz Vlade.

Na današnjoj telefonskoj sjednici Kompenzacioni fond usvojio je informaciju o stanju u Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske i zahtjevu za dodjelu finansijske pomoći, te je zaključio da su ispunjeni uslovi za dodjelu sredstava za isplatu novčane naknade za nezaposlena lica za prvo polugodište tekuće godine.

“Odobrava se ukupno 2.000.000 KM za isplatu novčane naknade za nezaposlena lica. Za realizaciju ovog zaključka zadužuje se Kompenzacioni fond, te ministarstva finansija i rada i boračko-invalidske zaštite”, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *