Novaković: Vratiti i zadržati mlade

Nosilac liste kandidata Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ za odbornike u Skupštini opštine Ugljevik Žarko Novaković smatra da je najveći problem u ovoj opštini, što će biti i problem SNSD-u kada osvoji vlast, nedostatak kvalifikovane radne snage na tržištu.

Novaković kaže da mladi odlaze iz opštine zbog nepovoljnih uslova za život, a da na to niko ne reaguje i da ih aktuelna vlast i ne poziva da se vrate.

On je siguran da samo pozivom mladih da ostanu i ponudom vlasti da rade i ostvaruju svoju budućnost, Ugljevik može opstajati, što će SNSD činiti kada osvoji vlast, saopšteno je iz Opštinskog odbora SNSD-a Ugljevik.

“Siguran sam da kroz tu vrstu poziva Ugljevik može mnogo da napreduje, vraćajući svoju djecu kući”, smatra Novaković.

Prema njegovim riječima, ključna stvar za budućnost Ugljevika je da ovo mjesto ima svoj razvojni plan i program kako bi nadomjestilo radna mjesta u Rudniku i teermoelektrani “Ugljevik”, koja jesu zamajac razvoja ovog kraja, ali imaju svoj radni vijek projektovan do 2039. godine.

Kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini opštine Ugljevik Milka Stević smatra da resursi kojima Ugljevik raspolaže nisu ni približno iskorišteni za poboljšanje uslova života građana, te ističe da posebno treba raditi na afirmaciji položaja žena koje su stub porodice, a time i društva.

“Ne smijemo zaboraviti ranjive kategorije, kao što su žene žrtve nasilja, nezaposlene i žene na selu. Sve one mogu da doprinesu razvoju zajednice. Zato je potrebno da se uključe u društveni život, a time i politički, kako bi inicirale promjene u našoj zajednici koje će se desiti nakon 15. novembra, kada dođe do smjene vlasti”, zaključila je Stevićeva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *