Nižu se reagovanja nakon održane dvije Posebne sjednice NS RS /VIDEO/

Narodna skupština Republike Srpske kasno noćas je usvojila Nacrt izbornog zakona Republike Srpske. Raspravu po ovoj tački obilježila je burna rasprava. Nakon održane dvije posebne sjednice Parlamenta Srpske nižu se danas reakcije.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Nacrt izbornog zakona kojim je uređeno da izbore za organe vlasti u Srpskoj sprovodi Republička izborna komisija, gradske, odnosno opštinske izborne komisije i birački odbori koje će imenovati nadležni organi Republike Srpske. Šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica rekao je da će se poslanici ove stranke izjasniti o ovom zakonskom rješenju kada bude u formi prijedloga.

Nacrt zakona biće upućen u javnu raspravu jer se njime uređuju pitanja koja su od posebnog značaja za građane i o kojima je neophodno da se konsultuju organi, organizacije, naučne i stručne institucije i zainteresovani građani. Javna rasprava biće sprovedena u roku od 15 dana. Izborni zakon jedan od najznačajnijih dokumenata koje može da usvoji Narodna skupština, rekao je u parlamentu predsjednik Srpske.

Srpska neće da prihvati antiustavna i antidejtonska rješenja, kaže ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Dvije posebne sjednice Narodne Skupštine Srpske sazvane su nakon što je Kristijan Šmit nametnuo tehničke izmjene Izbornog zakona BiH.  Sprovođenje zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske jedini je način očuvanja suvereniteta i integriteta dejtonske BiH, ističu poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Reakcije iz Republike Srpske povodom nametanja izmjena Izbornog zakona iz OHR-a su ultimatumi i ucjene na koje, jasno je to i njima, nećemo pristati , poručili su iz stranaka”Trojke”. Međutim navode da su spremni na razgovore i na nastavak rada na svim zakonima, pa i na Izbornom.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *