Nikšić: “Trojka” pokušava raditi na evropskoj perspektivi, a ne da blokira /VIDEO/

Republika Srpska svaki put, kada je bila politička kriza, na nivou institucija BiH prevashodno je uvijek nudila rješenja, kaže ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac. Lider SDP-a Nermin Nikšić izjavio je danas da su stranke “trojke” ušle u vlast da pokušaju riješiti evropsku perspektivu BiH i svakodnevne probleme građana, a ne da bi nešto blokirale.

Staša Košarac je istakao da Srpska i ovaj put nudi rješenje kroz jasne stavove iskazane u prijedlozima zakona, koje treba da razmatra Radna grupa za pravosuđe, formirana na osnovu političkog dogovora lidera koji čine vlast na zajedničkom nivou.

Trojka od svog koncepta neće odustati. Godinama smo svjedočili blokadama i mi bismo znamo bili popularniji da se tako nastavimo ponašati, ali od toga građani BiH nebi imali nikakve koristi, kaže Nermin Nikšić.

Približavanje Evropskoj uniji i poboljšanje života građana naši glavni zadaci. Bosna i Hercegovina mora iskoristiti trenutak nakon što joj je dodijeljen kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji, poručuju Elmedin Konaković i Edin Forto.

Nikšić je naveo da ne postoje argumenti da je “trojka” uradila nešto pogrešno u prethodnom periodu, te dodao da su politike dijaloga počele davati rezultate. On je ukazao i na malverzacije u javnim preduzećima u FBiH, navodeći probleme u Agenciji za upravljanje oduzetom imovinom FBiH, te najavio da će u narednom periodu nadležnim organima biti predata dokumentacija koja dokazuje malverzacije u ovoj agenciji.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *